Kontekst:

Kolačići i privatnost

1. Što je kolačić?

Kolačić je skup podataka pohranjenih na tvrdom disku vašeg terminala (računalo, tablet, mobilni) putem softvera vašeg preglednika kada posjetite internetsku uslugu.
Kolačići pohranjeni kada posjetite našu stranicu ne prepoznaju vas osobno kao pojedinca, već samo prepoznaju uređaj koji koristite. Kolačići ne pohranjuju nikakve osjetljive osobne podatke, već jednostavno pružaju informacije o vašem pregledavanju kako bi se vaš uređaj kasnije mogao prepoznati.
Kolačići ne uzrokuju nikakvu štetu na vašem uređaju, ali olakšavaju pronalaženje vaših preferencija, unaprijed ispunjavanje određenih polja i prilagođavanje sadržaja naših usluga.
Samo vi birate želite li da se kolačići spremaju na svoj uređaj i možete jednostavno kontrolirati spremanje kolačića.

2. Koji kolačići su prisutni na ovoj stranici?

a. Statistički (ili analitički) kolačići
Analitički kolačići koje izdajemo omogućuju nam da bolje upoznamo našu stranicu i poboljšamo naše usluge praćenjem statistike i učestalost korištenja (posjećeni odjeljci i sadržaj, put…).

b. Funkcionalni kolačići
Funkcionalni kolačići koje izdajemo nam to dopuštaju
* prilagodite prezentaciju naših stranica prema preferencijama prikaza vašeg terminala (upotrijebljeni jezik, razlučivost zaslona, ​​korišteni operativni sustav itd.), ovisno o hardveru i softveru koji se koristi za prikaz ili čitanje sadržaja;
* kako biste unaprijedili svoje korisničko iskustvo ispunjavanjem određenih polja u našim obrascima

3. Vaš izbor u vezi s kolačićima:

Možete odabrati da onemogućite ove kolačiće u bilo kojem trenutku. Vaš preglednik se također može postaviti tako da vas upozorava na kolačiće koji se postavljaju na vaše računalo i od vas traži da ih prihvatite ili odbijete.
Možete prihvatiti ili odbiti kolačiće od slučaja do slučaja ili ih sustavno odbijati.
Podsjećamo vas da postavke mogu promijeniti vaše uvjete pristupa našim sadržajima i uslugama koje zahtijevaju korištenje kolačića.
Ako je vaš preglednik konfiguriran da odbija sve kolačiće, nećete moći koristiti neke od naših usluga. Kako biste upravljali kolačićima na način koji najbolje odgovara vašim potrebama, pozivamo vas da konfigurirate svoj preglednik prema namjeni kolačića.
Upravljanje kolačićima, njihovo autoriziranje, brisanje ili konfiguriranje putem web stranice, vrši se unutar vašeg preglednika, u određenim izbornicima – sve informacije ćete pronaći u odjeljku Pomoć vašeg preglednika.

ikosoft.com.hr